Новини Міжмор'я Про Україну

Переговорна група України, Росії та ОБСЄ домовилася про нове пермир’я на Донбасі

Повне та всеосяжне припинення вогню має настати з 27 липня

Переговірники України, Росії та ОБСЄ уклали угоду про повне припинення вогню між українськими військами та проросійськими сепаратистами на сході України. Про це повідомила адміністрація президента Володимира Зеленського. Всеосяжне припинення вогню має настати з 27 липня, передає Польське радіо.

«Прорив є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні та Парижі», – сказано у прес-релізі.
Додано також, що «режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей».

У 2014 році Росія загарбала Кримський півострів, що належить Україні. З 2014 року в конфлікті між українськими військами і російськими загарбниками загинуло понад 13 тис. людей. Бойові дії значною мірою закінчила угода, укладена у 2015 році у столиці Білорусі. Проте окупанти регулярно здійснювали обстріли українських позицій на сході країни.

Related Posts