Інші Новини Міжмор'я Польща США

Наступного тижня Майк Помпео відвідає Польщу

Державний секретар США проведе ряд розмов з лідерами країн Центрально-Східної Європи на тему американської військової присутності в Європі

Наступного тижня державний секретар США Майк Помпео планує відвідати столиці Центрально-Східної Європи, щоби обговорити присутність у Європі американських військових, – повідомляє Польське радіо.

План візиту поки що не відомий, Помпео почне його у Празі у вівторок або середу, де зустрінеться з президентом Чехії Андреєм Бабішем. Темами розмови будуть, зокрема, присутність американського війська в Європі, а також мережа 5G і співпраця з Китаєм.

За неофіційною інформацією, у четвер держсекретар США поїде до Словенії, а в суботу — до Варшави, де візьме участь у врочистостях з нагоди 100-ої річниці Варшавської битви.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони США Марк Еспер повідомив, що незабаром Пентагон почне виведення з Німеччини близько 12 тисяч американських військових. Група 6,5 тисяч солдатів буде перенаправлена в інші натівські країни, зокрема, до Польщі.

Related Posts