Антиросійський фронт Інші Новини Міжмор'я

Російський «Меморіал»: Влада Росії є співвідповідальна за трагедію в Беслані

Російський правозахисник звинуватив російську владу в трагедії мешканців Беслана 

Алєксандр Черкасов із російського «Меморіалу» сказав в ефірі радіо «Ехо Москви», згадуючи події 16-річної давності, що треба враховувати всі обставини цієї події, включаючи триваючу війну в Чечні, передає Польське радіо.

1 вересня 2004 року чеченські терористи здійснили наступ на школу в Беслані, що в Північній Осетії, і взяли понад 1180 заручників. Три дні пізніше під час штурму спецназу було вбито 333 заручників, у тому числі 186 дітей.

На думку голови ради Центру захисту прав людини «Меморіал» – смерть 333 людей є результатом попередніх дій російської влади. Алєксандр Черкасов нагадав, що у 90-х роках і на початку 21 століття Росія вела війну з чеченським народом, який хотів боротися за незалежність.

Російський правозахисник також звернув увагу на неадекватні дії спецназу.
На його думку, трагедія Беслана є, серед іншого, результатом того, що держава готова жертвувати будь-якою кількістю громадян, щоб не вести переговорів з терористами.

Протягом 16 років сім’ї жертв порушують питання непрофесійної діяльності антитерористичних підрозділів. Деякі російські історики та політологи звинувачують Владіміра Путіна у використанні війни в Чечні та пов’язаних із нею терактів для зміцнення своєї влади.

Related Posts