Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Співробітництво

Сьогодні Майя Санду зустрічається із президентом Румунії.

Президент країни Майя Санду здійснює офіційний візит до Румунії в п’ятницю на запрошення свого румунського колеги Клауса Йоханніса, який візьме її у палаці Котрочень.

За даними Адміністрації президента, цей візит – перша пряма двостороння зустріч глав двох держав після історичного рішення, ухваленого Європейською радою 23-24 червня, згідно з яким Республіці Молдова було надано статус країни-кандидат на вступ до Євросоюзу, передає noi.md.

У ході зустрічі президент Клаус Йоханніс підтвердить тверду підтримку Румунією просування реформ в Республіці Молдова, необхідних для досягнення цілей, встановлених у висновку Європейської комісії від 17 червня, повідомляє джерело. Керівники двох країн також обговорять теми, які становлять головний інтерес у двосторонньому порядку денному, такі як енергетична безпека Республіки Молдова та галузеве співробітництво у ключових галузях.

Офіційний візит відбувається на тлі суттєвої активізації двостороннього діалогу та співробітництва як на найвищому рівні, так і на урядовому та парламентському рівні, у дусі мовної, культурної та історичної спільноти двох країн, а також двостороннього стратегічного партнерства для європейської інтеграції Республіки Молдова.

Related Posts