Інші Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр-міністр Польщі зустрівся з лідеркою білоруської опозиції Святланою Ціханоуською

Матеуш Моравєцький вважає, що Польща повинна допомогти своєму східному сусіду

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький зустрівся у Варшаві з лідеркою білоруської опозиції Святланою Ціханоуською. Темами переговорів є ситуація в Білорусі, звільнення політичних в’язнів та підтримка громадянського суспільства в цій країні, передає Польське радіо.

У розумові в канцелярії прем’єр-міністра, окрім Матеуша Моравєцького та Святлани Ціханоуської, участь бреруть також інші представники білоруської опозиції – Павел Латушка та Вольга Кавалькова, а з польської сторони, серед іншого, представники Міністерства закордонних справ.

Безпосередньо перед зустріччю з представниками Білорусі, прем’єр-міністр поспілкувався з Першою програмою Польського радіо.
Крім усього іншого, глава уряду Польщі зазначив, що те, що відбувається в Білорусі, є надзвичайно важливим не лише для білорусів, а й для Польщі та Європи.

Прем’єр-міністр нагадав про підтримку білоруської опозиції, яку надав президент Лех Качинський. Моравецький оголосив, що направить запрошення представникам польської опозиції на наступну зустріч щодо ситуації в Білорусі. Співбесіда має відбутися наступного тижня.

Related Posts