Новини Міжмор'я Польща

Польські євродепутати вимагають введення проти білоруського режиму строгих санкцій

Анджей Галіцький сказав, що має список 650 міліціонерів та ОМОНівців, котрі наприкінці серпня отримали великі фінансові нагороди. Це вони повинні бути у списку персональних санкцій, передає Польське радіо.

Польські євродепутати вимагають введення проти білоруського режиму строгих санкцій та закликають Росію не втручатися у внутрішні справи Білорусі. У Європейському парламенті сьогодні відбулися дебати, присвячені ситуації в Білорусі. Говорить Анна Фотиґа, євродепутатка від Права і справедливості:

«Узурпатор президентської влади в Білорусі готовий присвятити суверенність власної держави за кремлівську гарантію, що його влада буде продовжуватися. Ми вимагаємо негайного припинення насильства проти білоруського народу, звільнення усіх політичних в’язнів, проведення повторних виборів, згідно з волею народу. А від Росії вимагаємо не підтримувати узурпатора».

Анджей Галіцький, євродепутат від Громадянської платформи, наголосив на необхідності введення проти представників білоруського режиму якомога ширших санкцій. Білоруське суспільство чекає на справедливість, – підкреслив політик:

«Цієї справедливості не буде доти, доки в країні влада стосує тортури, побиття та арешти. Але ми маємо певні знаряддя (щоби змінити ситуацію, – ред.) У мене в руках – список 650 чиновників та службовців міліції та ОМОНу, котрі наприкінці серпня отримали великі фінансові нагороди. Це вони повинні бути у списку персональних санкцій, це їх не можна впускати до Європи,  а їх прізвища повинні бути загальновідомими».

Вступний список санкцій ЄС проти представників білоруського режиму складається із 40 осіб.

Related Posts