Балтія Новини Міжмор'я Польща

Білорусь відреагувала на відмову у зменшенні дипломатичних працівників Польщі і Литви

2 жовтня, Варшава і Вільнюс заявили, що не мають наміру зменшувати кількість своїх дипломатів у цій країні

Білоруське МЗС відреагувало на вчорашні слова польської і литовської дипломатії щодо зменшення кількості своїх представників у Білорусі. 2 жовтня Варшава і Вільнюс заявили, що не мають наміру зменшувати кількість своїх дипломатів у цій країні, передає Польське радіо.

Подробиці повідомляє кореспондент Польського радіо у Вільнюсі Каміль Залєвський:

«Керівник прес-служби білоруського МЗС Анатолій Глаз заявив, що зменшення дипломатичного корпусу польського та литовського посольств у Білорусі – обов’язкове: „Пропозиції, які ми представили, стосуються виключно суверенних прав Білорусі, і ніхто не буде дискутувати про це із литовською стороною”. Так він відреагував на вчорашні слова міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса. Глава литовської дипломатії сказав, що його країна на має наміру викликати своїх дипломатів на консультації. „Нас не цікавить зменшення працівників і ми не будемо цього робити, адже не бачимо у цьому потреби”, – сказав міністр Лінкявічюс. Він зазначив, що обмеження білоруською стороною контактів вказує передусім на слабкість цієї країни, а не на її силу».

2 жовтня Білорусь запропонувала Польщі і Литві зменшити кількість акредитованих дипломатів у цій країні. Польща мала би зменшити кількість своїх працівників з 50 до 18, а Литва – з 25 до 14.

Анатолій Глаз заявив, що «у зв’язку з однозначною деструкційною діяльністю цих країн» запропоновано, аби до 9 жовтня дві країни довели склад своїх представництв у Білорусі до паритету із білоруськими дипломатичними представництвами у цих двох країнах.

Related Posts