Новини Міжмор'я Про Україну

Очікування перед самітом ЄС-Україна

Представники української влади візьмуть участь у саміті ЄС-Україна. Українська делегація зустрінеться в Брюсселі, зокрема, з головою Європейської ради Шарлем Мішелем

Представники української влади візьмуть участь у саміті ЄС-Україна. Делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським зустрінеться у Брюсселі, зокрема, з головою Європейської ради Шарлем Мішелем. Обговорюватимуться, зокрема, європейська інтеграція України та виконання договору про асоціацію з ЄС, передає Польське радіо.

Подальша імплементація договору про асоціацію, протидія пандемії та підтримка українських реформ з боку ЄС, – такі теми саміту анонсує офіс Володимира Зеленського. За повідомленням українських ЗМІ, у прийнятій під час саміту спільній декларації може також бути дане зелене світло сертифікації промислової продукції. Це би посилило торгівлю між Україною та Європейським Союзом.

Однак, за твердженням української опозиції та частини коментаторів, Володимир Зеленський може також почути в Брюсселі гіркі слова про відсутність прогресу в проведенні реформ, щодо яких Україна взяла на себе зобов’язання, а саме реформи судочинства та дійсної протидії корупції.

Related Posts