Новини Міжмор'я Польща

БНБ Польщі: Ситуація в Білорусі впливає на нашу безпеку

Ситуація в Білорусі впливає на безпеку Польщі, – вважає голова Бюро національної безпеки. Павел Сольох в ефірі TVP Info запевнив одак, що він не бачить військової загрози для Польщі

Очільник Бюро національної безпеки Павел Сольох наголосив, що Польща зацікавлена в дотриманні демократичних стандартів у Білорусі, але в той же час важливо, щоб ця країна не зазнала дестабілізації та економічного колапсу. Павел Сольох наголосив, що така ситуація є загрозою, перш за все, для Польщі, країн Балтії та України, а також для стабілізації в усій Європі, передає Польське радіо.

Керівник Бюро національної безпеки запевнив, що заяви Аляксандра Лукашенки про розміщення військ на західному кордоні Білорусі не були реалізовані. «Це були слова, це була риторика для внутрішніх одержувачів і сигнал Росії», – підкреслив Павел Сольох. Він додав, що, хоча в Білорусі проводилися військові навчання, вони були заплановані до кризи і не були масштабними. «Ми не бачимо військової загрози з боку Білорусі», – сказав голова БНБ в ефірі TVP Info.

Вчора Сеймова комісія національної оборони обговорювала Стратегію національної безпеки Республіки Польща. У документі, що описує загрози Польщі, Росія визначена головним дестабілізуючим елементом. Стратегія була підписана у травні цього року.

Related Posts