Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Позиція Польща

МЗС Польщі: Зупинити будівництво Nord Stream 2 цілком можливо

Будівництво Nord Stream 2 розділяє європейські держави, і робить економіку нашої частини Європи залежною від Росії. Позиція Польщі щодо цього проєкту завжди була однозначною, – наголошує очільник МЗС Збіґнєв Рау

Зупинити будівництво Nord Stream 2 цілком можливо, оскільки цей проєкт ще не завершений. Про це заявив у четвер міністр закордонних справ Польщі Збіґнев Рау, передає Польське радіо.

Очільник дипломатії в ефірі Польського радіо підкреслив, що позиція Польщі щодо будівництва російсько-німецького газопроводу з самого початку була однозначною.
Збіґнєв Рау підкреслив, що будівництво Nord Stream 2 «просто розділяє європейські держави, з одного боку, а з іншого боку, робить економіку нашої частини Європи залежною від Росії, тим самим забезпечуючи Росію джерелами фінансування своєї зовнішньої політики, ворожої ЄС».

Глава відомства дипломатії висловив переконання, що «зупинити будівництво» Nord Stream 2 все ще можна. «Це цілком можливо, оскільки цей проєкт не завершений, проте найголовнішою є рефлексія, що оскільки в питаннях таких фундаментальних європейських цінностей, як права людини, позиція громадянського суспільства, Росія не є надійним партнером, вона не може бути також надійним партнером в економічному вимірі», – підкреслив міністр Рау.

У середу стало відомо, що Польща знову оштрафувала російський Ґазпром та компанії залучені до будівництва Nord Stream 2.
Голова Управління з питань конкуренції та захисту споживачів (UOKiK) Томаш Хрустни наклав на російську компанію Ґазпром штраф у розмірі понад 29 млрд злотих (5,9 млрд євро), а на п’ять інших компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу Nord Stream 2, понад 234 млн злотих (52 млн євро).

Related Posts