Новини Міжмор'я Польща

Президент Анджей Дуда видав заяву щодо Нагірного Карабаху

Президент Анджей Дуда з великим занепокоєнням та увагою спостерігає за боями між Азербайджаном та Вірменіє

«Я закликаю обидві сторони припинити військові дії та розпочати діалог», – президент Польщі звернувся з заявою, яку Польському радіо надіслав голова Канцелярії президента Кшиштоф Щерський. У своїй заяві Анджей Дуда підкреслив, що він є президентом країни, яка «багато разів переживала війни та величезні руйнування», передає Польське радіо.

Анджей Дуда наголосив, що підтримує та особисто хоче посилити міжнародні заклики до влади обох країн щодо припинення кровопролиття, також серед цивільного населення. Польський президент також закликає негайно повернутися за стіл переговорів.

Президент нагадав, що у 2015 році під час 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН він наголосив на необхідності засновувати міжнародні відносини на праві. «Польща послідовно дотримується позиції, згідно з якою конфлікти повинні вирішуватися відповідно до основного принципу мирного врегулювання суперечок та з повагою до міжнародного права», – написав Анджей Дуда в заяві.

Очільник Польщі зазначив, що «бойові дії в Нагірному Карабасі можуть мати негативні наслідки не тільки для учасників конфлікту, але й для безпеки в усьому невральгічному регіоні Південного Кавказу».

Президент Анджей Дуда закликав до діалогу шляхом дипломатичних та політичних переговорів із використанням формату, прийнятого обома сторонами конфлікту – Мінською групою ОБСЄ.

Related Posts