Новини Міжмор'я Польща

Польський уряд не вбачає наразі потреби у введенні надзвичайного стану

«Надзвичайні стани в Польщі визначені дещо інакше, ніж, наприклад, у декотрих європейських країнах, що вже такі стани ввели»

На даний момент уряд не вбачає потреби у введенні в Польщі надзвичайного стану через епідемію коронавірусу. Так сказав в ефірі TVP1 речник уряду Пьотр Мюллєр, передає Польське радіо.

За його словами, це питання не обговорюється ані в Урядовій групі кризового управління, ані в Раді міністрів: «Надзвичайні стани в Польщі визначені дещо інакше, ніж, наприклад, у декотрих європейських країнах, що вже такі стани ввели. У Польщі ми маємо окремий закон, який стосується боротьби з епідемією, яким передбачені два стани: стан перед епідемією, тобто стан епідемічної загрози, та стан епідемії, що в нас все ще оголошений і він надалі триває. Там обумовлені законодавчі інструменти, котрі дозволяють відповідно реагувати. У зв’язку з цим на даний момент ми не вбачаємо таких потреб, аби впровадити надзвичайний стан».

Речник уряду не виключив можливості призначення повноважного представника уряду з питань COVID-19, аби за рішення у цій сфері відповідала одна людина. Коментуючи заплановане на вівторок консультативні зустрічі прем’єра з опозицією, Мюллєр дода, що опозиційні політики також можуть запропонувати якісь рішення.

Прем’єр Матеуш Моравєцький запросив представників опозиції до участі у телеконференції у вівторок о 14.30. Перед цим відбудеться відеонарада з президентами (мерами) найбільших міст Польщі. Зустрічі та наради он-лайн за участі очільника уряду та опозиції відбувалися також під час першої хвилі заражень навесні 2020 року.

Related Posts