Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Помер воїн, який не погоджувався на повзучу окупацію російського агресора

Микола Микитенко був захисником України. Кілька днів тому вчинив акт самоспалення

В Україні помер ветеран війни на Донбасі, який кілька днів тому намагався самоспалитися на Майдані. Про смерть захисника України повідомила в середу його донька Юлія, передає Польське радіо.

«Сподіваюсь, ти нарешті знайдеш там спокій. Люблю тебе. З миром», – написала у Facebook донька Миколи Микитенка, який підпалив себе на Майдані Незалежності у ніч на 11 жовтня.

За словами дочки, цей відчайдушний вчинок був політично вмотивованим. «Мотиви підпалу є політичними. Він не підтримував дій влади, а саме виведення військ на лінії розмежування та подальшу окупацію Росії», – сказала дочка ветерана. Як вона додала, чоловік «розумів, що робить», він не намагався гасити вогонь.

Микола Микитенко був госпіталізований з опіками третього ступеня. Дочка повідомила, що він перебував у комі.

Український ветеран у 2014 році брав участь у боях під Слов‘янськом. Отримав поранення під час евакуації збитого вертольота на Карачуні, мав групу інвалідності. Після лікування служив у різних бойових підрозділах в зоні ООС.

За оцінками, бої між українськими силами та підтримуваними Росією сепаратистами, що тривають на сході України з 2014 року, призвели до загибелі понад 13 тисяч людей.

Related Posts