Новини Міжмор'я Польща Про Україну

В Україні переважають позитивні оцінки після візиту Анджея Дуди

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав Київ та Одесу, взяв участь у розмовах з представниками української влади

У вівторок, 13 жовтня, закінчився триденний візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну. Польський очільник відвідав Київ та Одесу, взяв участь у розмовах з українською владою, в тому числі з президентом Володимиром Зеленським. Обидва президенти взяли участь в економічному форумі, передає Польське радіо.

Кореспондент Польського радіо в Києві Павел Бушко повідомляє, що в Україні переважають позитивні оцінки після візиту Анджея Дуди. Експерти і журналісти, які спеціалізуються в польсько-українських відносинах, кажуть про «відкрите вікно можливостей» та про виправдані очікування.

«Дуда в Україні: ще один візит зі знаком плюс», – так назвала свою статтю експертка у справах відносин з Польщею, директорка Центру «Нова Європа» Альона Гетьманчук. Вона стверджує, що вперше за тривалий час у польсько-українських розмовах голів держав переважали теми, які об’єднують, а не роз’єднують. І хоча порушено історичні теми, то, крім питань безпеки, найбільше говорили про економіку. Експертка звертає увагу на підписані угоди (одна з них дозволяє Польській нафтогазовій компанії PGNiG брати участь у приватизації українського енергетичного сектора, інша стосується співпраці між портами в Ґданську й Одесі).

«Конфлікти на паузі» – це заголовок статті Юрія Панченка в «Українській правді». Як читаємо, пов’язане з візитом Анджея Дуди поліпшення відносин між країнами відкриває нове вікно можливостей, і Україна повинна якомога швидше ним скористатися.

Related Posts