Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Президент Дуда ратифікував угоду між Польщею та США

Президент Анджей Дуда підписав акт про ратифікацію угоди між Польщею та Сполученими Штатами про посилене оборонне співробітництво. Про це заявила в четвер Канцелярія президента

Цю угоду підписали 15 серпня у Варшаві глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак та державний секретар США Майкл Помпео, передає Польське радіо.

Угода про посилене оборонне співробітництво (Poland – United States Enhanced Defense Cooperation Agreement) передбачає насамперед створення в жовтні 2020 року Передового командування 5-го армійського корпусу США в Польщі, тобто підрозділу, який буде відповідати за командування Збройними силами США, розташованими на східному фланзі НАТО.

Угода також передбачає можливість подальшого збільшення присутності збройних сил США в Польщі та організації масштабніших військових навчань армії США, ніж раніше. Завдяки військовій інфраструктурі, яка буде підготовлена Польщею, у разі можливої загрози можна буде негайно розмістити над Віслою додаткові сили, забезпечуючи загальну присутність до 20 тисяч американських солдатів.

Related Posts