Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

Кулеба вважає, що РФ неминуче відповість за збитий МН17

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Росія неминуче буде притягнена до відповідальності за її роль у загибелі рейсу МН17.

Як пише “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу МЗС, про це він сказав під час відеоконференції з колегами з країн-учасниць спільної слідчої групи щодо загибелі Боїнга (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів).

Як повідомляється, міністри обговорювали розвиток подій в рамках судових процесів у Нідерландах та у міжнародних судових інстанціях.

Зокрема, міністри закордонних справ обмінялися думками щодо виходу РФ з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією щодо міжнародно-правової відповідальності за збиття літака. 

“До яких би політичних маневрів не вдавався винуватець, настання відповідальності за збиття МН17 – неминуче”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Як повідомляє пресслужба, міністри позитивно відзначили приєднання України як третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Росії у Європейському суді з прав людини.

Українська сторона розповіла про те, як розвивається подана в Міжнародний суд ООН справа щодо притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

Нагадаємо, сьогодні у Нідерландах відновилися слухання у справі про збитий МН17, під час яких очікується, що захист одного з обвинувачених зажадає додаткові розслідування, на які потім відреагує обвинувачення.

Related Posts