Новини Міжмор'я Позиція Польща Співробітництво США

Голова МЗС: Союз США та Польщі є стратегічним

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау запевняє, що союз між Варшавою та Вашингтоном буде міцним незалежно від результату президентських виборів у цій країні, передає Польське радіо.

Міністр закордонних справ Збіґнєв Рау запевняє, що союз США та Польщі є стратегічним і буде міцним незалежно від того, хто виграє президентські вибори в США. За останній термін повноважень президента США вдалося зміцнити відносини між країнами, навіть щодо військової співпраці, і мало що вказує на те, що це може змінитися, – заявив міністр Рау в ефірі Польського радіо Лудзь.

Міністр зазначив, що польсько-американські відносини міцні, обидві країни мають багато спільних інтересів, і це стратегічні інтереси. Тому – як сказав очільник польської дипломатії – союз між Вашингтоном та Варшавою «має системний вимір» у міжнародних відносинах.

Офіційні результати виборів у США поки не відомі. За результатами виборів, опублікованими ВВС, наразі лідирує кандидат від демократів Джо Байден, який набрав 220 голосів виборців. Президент Трамп набрав 213 голосів за версією ВВС. Для перемоги потрібно 270 голосів. Однак президент Трамп уже говорить про перемогу на виборах.

Related Posts