Балтія Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

Президенти Польщі та Литви підтримають двосторонню співпрацю та Ініціативу трьох морів

Анджей Дуда, який перебуває з офіційним візитом у Литві та президент Ґітанас Науседа у середу вранці відкрили віртуальний литовсько-польський бізнес-форум 

Рада президентів Польщі та Литви повинна підтримувати економічне співробітництво цих країн. Очікується, що Ініціатива трьох морів і надалі буде інструментом для розвитку співпраці в регіоні, – повідомляє Польське радіо.

«Немає сумнівів, що наші підприємці страждають від нижчої якості транспорту, цифрової та енергетичної інфраструктури. Саме тому ми просуваємо проект “Тримор’я”, який викликає ідею співпраці часів Речі Посполитої Обох Народів. Це може бути відповіддю на проблеми наших підприємців», – сказав президент Республіки Польща Анджей Дуда під час Польсько-Литовського економічного форуму.

«Ми створили широку коаліцію країн, зібраних навколо Ініціативи трьох морів. Вона базується на принципі солідарності, що особливо важливо в період пандемії. Це має бути основою європейської інтеграції», – підкреслив Анджей Дуда.

За словами президента, інструментами для досягнення цієї мети повинні бути індекс CEE+, Фонд Тримор’я та Бізнес-форум Тримор’я. Президент Литви Ґітанас Науседа повідомив, що Рада президентів Польщі та Литви посприяє поглибленню двостороннього співробітництва між цими країнами.

Related Posts