Антиросійський фронт Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну

Очільниця Європарламенту: «Ми не можемо дозволити собі втомитись від війни»

«Майбутнє Європи пов’язане з майбутнім України. Росія стала загрозою нашій безпеці. Ми не можемо дозволити собі втомитись  від війни», – повідомила очільниця Європарламенту Роберта Мецола в інтерв’ю «Polska Times», про це пише “Польське радіо”.

Очільниця Європарламенту Роберта Мецола в інтерв’ю «Polska Times» відповіла на запитання, коли Україна та Молдова зможуть стати повноправними членами європейської спільноти. «Членство в ЄС не станеться миттєво – кожна країна має свій шлях до вступу. Але статус кандидата дасть поштовх програмі реформ, це означатиме доступ до програм ЄС. Це не просто символічний акт. Це зміцнить не тільки Україну та Молдову, але й ЄС», – сказала очільниця Європарламенту.

Роберта Мецола підкреслила, що після 24 лютого світ, який усі добре знали, змінився назавжди. «Ми більше не можемо нічого сприймати як належне. Ми повинні продовжувати захищати наші демократичні цінності та принципи з тією ж інтенсивністю, з якою на них нападають», – підкреслила вона.

«Іншим важливим наслідком є ​​те, що завдяки нашій безпрецедентній солідарній, сильній і єдиній відповіді на цю агресію ЄС на сьогодні став сильнішим», – додала дипломатка. «Ми зосереджуємося на сферах, які, можливо, досі не були справжнім пріоритетом, наприклад, на побудові справжнього Союзу безпеки та оборони. Ми повинні зберегти нашу рішучість і залишатися відданими справі вільної та демократичної України. Ми не можемо дозволити собі втомитись від війни» – підсумувала дипломатка. 

Related Posts