Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Латвійські спецслужби: Прийняття ЗМІ з Росії пов’язане із ризиком

Латвійські спецслужби попереджають, що прийняття в країні журналістів і ЗМІ з Росії є небезпечним для інформаційного простору Латвії, повыдомляэ “Польське радіо”.

Прийняття ЗМІ та журналістів з Росії в Латвії пов’язане із розвідувальною загрозою та ризиком для безпеки інформаційного простору, попередила Державна служба безпеки (VDD). Понад 200 журналістів виїхали з Росії до Латвії з 24 лютого.

З початку повномасштабного нападу Росії на Україну до Латвії переїхало понад 200 російських журналістів і 23 редакції. Деякі з них, як-от найбільше російське незалежне телебачення «Дождь», офіційно розпочали трансляцію з Риги, щоб інформувати російських глядачів, зокрема, про хід війни в Україні, що неможливо в Росії через тамтешню цензуру, повідомив у неділю латвійський портал LSM.

Існує ризик того, що Латвія стала новою базою для російських ЗМІ, попередила латвійську владу VDD.

У відповіді, надісланій Латвійському радіо, VDD наголошує, що постійно оцінює ризики, пов’язані зі спробами Росії вплинути на інформаційний простір і ЗМІ в країні.

«Службі державної безпеки відомо про роботу, розпочату російськими незалежними ЗМІ в Латвії. Ми також можемо зазначити, що в цьому контексті служби виявили ризики для безпеки в латвійському інформаційному просторі та розвідувальні загрози, пов’язані з тим, що діяльність ЗМІ традиційно цікавила російські спецслужби», – попередили у VDD.

Related Posts