Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Партія влади у Грузії звинуватила опозицію у “ксенофобно-шовіністичній кампанії” проти росіян

Правляча партія “Грузинська мрія” звинуватила опонентів у нібито розпалюванні “ксенофобно-шовіністичної кампанії” проти громадян Росії, про це повідомляє “Українська правда”.  

Заяви лідера партії Іраклія Кобахідзе стали реакцією на наростаючу стурбованість тим, скільки громадян Росії переїхали до Грузії після 24 лютого. Частина опозиційних діячів вважають, що ситуація “виходить з-під контролю” і час подумати про візовий режим з РФ та мораторій на придбання нерухомості громадянами Росії. 

“Вже кілька днів партія війни та зрадників намагається запустити другу хвилю ксенофобської кампанії”, – заявив Кобахідзе. 

За його словами, опоненти – серед яких він назвав “Єдиний національний рух” Саакашвілі та союзників, “деякі ЗМІ” і “найбагатші ГО” –  безпідставно переконують людей у тому, що росіян приїхало безпрецедентно багато і це є серйозним ризиком для суверенітету й незалежності країни, проте це перебільшення. 

“Кількість громадян РФ, які в’їхали у Грузію після початку війни 24 лютого і які перебувають у Грузії станом на 31 липня – менше 110 тисяч, що не становить і 3% населення Грузії. Крім того, етнічно більшість з них – грузини”, – заявив Кобахідзе. 

Він стверджує, що у 2022 році в країну приїхало утричі менше росіян, ніж у 2019 році. 

“Якщо щось і становить серйозну загрозу для нашої країни, то це ксенофобська й шовіністична кампанія”, — заявив Кобахідзе.

На його думку, мета цієї кампанії – “зробити Грузію другим фронтом”, а партія “зробить усе, щоб уникнути війни”.

За даними статистичного відомства Грузії, протягом березня-червня 2022 року до Грузії в’їхали на 355% більше росіян, ніж у 2021 році за той самий період – майже 300 тисяч осіб. Лише протягом червня до Грузії приїхали понад 135 тисяч громадян РФ – на 340% більше, ніж у червні 2021 року. Яка частка з них приїздили як туристи, а хто залишився – невідомо. 

Related Posts