Новини Міжмор'я Польща

Заклад соціального страхування Польщі з серпня почне виплачувати так звану чотирнадцяту пенсію

Ще одну додаткову щорічну грошову допомогу у 2022 році отримають пенсіонери за віком, пенсіонери по інвалідності та інші особи, які отримують довгострокову допомогу

Заклад соціального страхування (ZUS) повідомив, що готовий виплачувати так звану чотирнадцяту пенсію. Тобто, ще одну додаткову щорічну грошову допомогу у 2022 році отримають загалом 9 мільйонів пенсіонерів, також пенсіонерів по інвалідності та інших осіб, які отримують довгострокову допомогу, передає “Польське радіо”.

За словами очільниці Закладу соціального страхування Гертруди Усцінської перші виплати допомоги почнуться, як і планувалося раніше: «ZUS готовий виплатити чотирнадцяту пенсію. Чекаємо лише 25 серпня. Тоді перші пенсіонери отримають додаткову допомогу».

Вона нагадала, що так звана чотирнадцята пенсія звільнена від податку на прибуток, а стягуватиметься лише внесок на медичне страхування. «Отже, це становитиме 1217,98 злотих на особу. Повну допомогу отримають приблизно 7,7 мільйона осіб, чия базова допомога не перевищує 2900 злотих брутто», – зазначила Усцінська.

За її словами, виплати цієї допомоги припадають на 25 серпня та 1, 5, 6, 10, 15 і 20 вересня.

Як повідомляють у ZUS, для отримання грошей не потрібно подавати жодної заяви – нарахування робитимуться автоматично. За оцінками уряду, цього року на «чотирнадцятку може бути виділено близько 11,4 млрд злотих».

Related Posts