Uncategorized

Польща збере цьогоріч понад 32 мільйони тонн збіжжя

Заступник генерального директора Державного центру підтримки сільського господарства Марцін Вронський розповів Польському радіо Підляшшя, що цього року по всьому світу слід очікувати негативного балансу врожаю збіжжя, отже імпортери будуть неабияк зацікавлені польським зерном

За оцінкою Міністерства сільського господарства, Польща збере цьогоріч понад 32 мільйони тонн збіжжя. Рекорду не буде, але й поганим цей врожай назвати не можна. Міністерство звертає увагу на те, що такий результат зумовлений локальними посухами в регіоні, передає “Польське радіо”.

Заступник генерального директора Державного центру підтримки сільського господарства Марцін Вронський розповів Польському радіо Підляшшя, що цього року по всьому світу слід очікувати негативного балансу врожаю збіжжя, отже імпортери будуть неабияк зацікавлені польським зерном: «Теперішній врожай у Сполучених Штатах, а також в Європейському Союзі, внаслідок посухи на півдні Європи, і в Україні, буде на понад 40 відсотків меншим за минулорічний. Цьогорічний врожай в Індії – на приблизно 20 мільйонів тонн, а також у низки інших виробників. Більшим натомість буде у Російській Федерації й в Канаді. Але (загальний – ред.) баланс, як я сказав, напевно буде негативним. І польська пшениця напевно буде бажаним товаром у світі, споживацька пшениця, у найближчі місяці».

Марцін Вронський додав, що впродовж останніх років значно зросли спроможності елеваторів у розпорядженні польських фермерів. За його підрахунками, йдеться про 24 мільйони тонн. На думку Вронського, це дозволить фермерам продати збіжжя у найвигідніший момент.

Related Posts