Грузія/Вірменія НАТО Новини Міжмор'я

Бахтадзе: Вступ до ЄС і НАТО є цивілізаційним вибором грузинського народу

Вступ до ЄС і НАТО є цивілізаційним вибором моєї нації, Грузія заслуговує на це, тому що ми задовольняємо всі критерії, – про це прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявив по час публічного виступу в Commonwealth club в Каліфорнії.

Глава уряду зазначив, що Грузія є передовою і зразковою державою серед країн Східного партнерства, передає “Грузія online”.

«З ЄС у нас вже є глибокий і всеосяжний торговий простір, безвізове сполучення; Зараз ми робимо акцент на тісній галузевій інтеграції з ЄС і його інститутами. Що стосується НАТО, ми є найсильнішими партнерами і тими, хто вносить найбільший вклад. Ми не страждаємо від ілюзій. Ми розуміємо, що вступ в НАТО не зможе відбутися за один день. Це пов’язано і з геополітичним контекстом. Однак, це – наше прагнення. Для нас, моєї нації це – цивілізаційний вибір. Ми розуміємо, що цей шлях буде сповнений перешкод, але ми готові подолати їх. Це станеться за допомогою наших друзів. Понад 80 відсотків нашого населення підтримують ідею членства в ЄС і НАТО. Це не рішення, прийняте політичним керівництвом, ініціатива виходить від народу, і тому я завжди підкреслюю, що членство в ЄС і НАТО – це цивілізаційний вибір моєї нації. Грузія цього заслуговує », – заявив прем’єр-міністр.

Related Posts