Новини Міжмор'я Почесна команда Про Україну Співробітництво

Литва з вересня планує підключитися до навчання військових ЗСУ у Британії

Українські військові проходять у Литві навчання за п’яти курсами підготовки, крім того, з вересня країна підключиться до міжнародної програми навчань воїнів ЗСУ на території Великої Британії.

Про це розповів у інтерв’ю кореспондентові Укрінформу Арвідас Анушаускас, голова Міноборони Литви.

«У квітні-травні ми запропонували Україні два десятки курсів, які ЗСУ могли б використати для підготовки фахівців. Наразі п’ять із них уже активовано, і українські військові проходять у нас підготовку. До жовтня включно ми підготуємо близько 150 фахівців різних військових професій. При цьому деякі військові спеціальності дуже вузького профілю», – сказав Анушаускас.

Крім того, за його словами, Литва планує підключитися до проєкту Великої Британії, на території якої проходить підготовка українських військових, яку здійснює міжнародна група спеціалістів.

«Там також працюватимуть до 15 литовських інструкторів», – зазначив голова Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня до Великої Британії прибула перша група українських військових, яка бере участь у новій великій програмі навчання. Курс включає програми з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, виживання в польових умовах, тактику патрулювання та правові основи збройних конфліктів.

Related Posts