Новини Міжмор'я Польща

Поліція та дорожньо-транспортна інспекція почали перевірку шкільних автобусів

У Лєшноволі біля Варшави міністр освіти та науки Пшемислав Чарнек, заступник міністра інфраструктури Рафал Вебер та головний інспектор дорожнього транспорту Алвін Гаджадгур започаткували кампанію «Безпечна дорога до школи»

Заступник міністра інфраструктури Рафал Вебер зазначив, що безпека є ключовою на шляху до школи: «Інспектори дорожнього транспорту, перш за все, контролюють автобуси, які возять дітей до школи. По-друге, перевіряють водіїв, наприклад, на тверезість. По-третє, вони проводять просвітницькі заходи з дітьми та молоддю та прищеплюють ці основні правила дорожнього руху, щоб учні також знали, як безпечно пересуватися польськими дорогами», передає Польське радіо.

  Як додав міністр Пшемислав Чарнек, це вкрай необхідний захід: «Найважливішим є безпека. Безпека в школі, але особливо безпека в дорозі. Тому я хочу подякувати Інспекції дорожнього транспорту за сумлінну роботу, яка сприяє тому, що автокари, які возять дітей до школи, є абсолютно справними на всі 100%». 

  За словами головного інспектора дорожнього транспорту Елвіна Гаджадура, минулого навчального року було перевірено близько 1700 автобусів. У 145 випадках інспектори вилучили свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів через їх неналежний технічний стан.

Related Posts