Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Корабель ВМС Румунії натрапив на міну в Чорному морі

У Чорному морі земснаряд ВМС Румунії випадково натрапив на дрейфуючу міну. Це сталося тоді, коли екіпаж саме вирушив знешкоджувати боєприпаси.

ВМС Румунії натрапили на міну під час поганої погоди й вона вибухнула. На щастя, 75 членів екіпажу не постраждали. Про це повідомило Міноборони країни, передає 24 канал.

Земснаряд ВМС Румунії вибухнув на міні

Міни в Чорному морі з’явилися після того, як росія вторглася в Україну 24 лютого. З того дня румунські, болгарські та турецькі військові водолазні групи знешкоджували їх у їхніх водах.

Міністерство Румунії повідомило, що судно якраз вирушило знешкоджувати міну, що дрейфувала приблизно в 25 морських милях на північний схід від румунського чорноморського порту Констанца. Однак через сильний вітер і хвилі корабель вибухнув на ній.

Жертв і постраждалих внаслідок вибуху немає, 75 військовослужбовцям корабля нічого не загрожує, плавучість судна не порушена, а на борту немає серйозних пошкоджень,
– йдеться в заяві міністерства.

У Чорному морі знищили вже 28 мін

Чорне море має вирішальне значення для транспортування зерна, нафти та нафтопродуктів. Його води поділяють Болгарія, Румунія, Грузія та Туреччина, а також Україна та росія.

З початку війни Туреччина, Румунія, Болгарія та Україна знищили 28 мін у західних водах Чорного моря.

Related Posts