Новини Міжмор'я Польща

Посол Польщі в ООН: «Тероризм не зник, але змінив своє обличчя»

За словами польського посла при ООН Кшиштофа Щерського, зараз «тероризм прийняв російське обличчя»

Постійний представник Республіки Польща при ООН Кшиштоф Щерський заявив, що російська агресія проти України показує – після нападу на Всесвітній торговий центр тероризм не зник, лише змінився його вимір. Посол поклав вінок у місці теракту, що стався в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. Кшиштоф Щерський наголосив в ефірі Польського телебачення (телеканалу TVP Info), що зараз «тероризм прийняв російське обличчя», передає “Польське радіо”.

«Терористична загроза в світі не минула. Вона постійно нас супроводить від того часу. А сьогодні має особливо драматичний вимір у терактах, які відбуваються в Україні. Тим більше, що ці теракти здійснює держава, а не терористична організація, мережа, як тут. Це Росія здійснює сьогодні теракти в Україні, намагаючись залякати, атакуючи цивільне населення, атакуючи невинні жертви», – сказав постійний представник Польщі при ООН Кшиштоф Щерський.

Від моменту терактів, які здійснили терористи Аль-Каїди в США, минув 21 рік. Загалом 11 вересня 2001 року загинуло 2996 осіб. Терористи викрали чотири літаки і розбили їх, атакуючи вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і будинок Пентагону у Вашингтоні. Один з літаків врізався в землю у штаті Пенсильванія.

Роковини терактів вшановують, зокрема, в Нью-Йорку, Вашингтоні та Пенсильванії.  

Related Posts