Новини Міжмор'я Польща

Представники Польщі висловили співчуття після смерті Єлизавети II

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ померла 8 вересня. Новим монархом став її син, Чарльз ІІІ

Посол Польщі в Лондоні Пйотр Вільчек написав у мережі Twitter, що «з великим сумом сприйняв звістку про смерть Її Величності Королеви Єлизавети II». «Вона була незвичайною людиною, символом стабільності, її самовіддана та наполеглива державна служба викликає подив у цілому світі. Мої співчуття Королівській родині та Співдружності Націй. Ми всі дуже тужитимеемо за Нею», – написав посол, передає “Польське радіо”.

У зв’язку зі смертю Єлизавети ІІ прапор на Посольстві Республіки Польща в Лондоні приспущено до середини щогли.

Польський президент Анджей Дуда, який перебуває з візитом у Сенегалі, зробив запис у книзі співчуттів у Посольстві Великої Британії в Дакарі, яку виставлено після смерті королеви Єлизавети II. Він також поклав квіти при портреті королеви в цій дипломатичній установі.

Раніше глава Польщі висловив співчуття королівській родині та всім британцям. «Протягом десятиліть вона була втіленням усього, що робить Велику Британію справді великою. Її пам’ятатимуть у Польщі та в усьому світі», – написав Анджей Дуда про Єлизавету II в мережі Twitter.

З британською королевою попрощалися також своїми записами в соцмережах прем’єр-міністр польського уряду Матеуш Моравєцький, очільники Сейму – Ельжбєта Вітек і Сенату – Томаш Ґродзький та голова Конференції Єпископату Польщі архієпископ Станіслав Ґондецький.

Королева Єлизавета ІІ померла у віці 96 років. Цьогоріч виповнилося 70 років її правління. Новим монархом Великої Британії став Чарльз ІІІ, син Єлизавети ІІ.

Related Posts