Балтія Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

У Вільнюсі стартують польсько-литовські міжурядові консультації

Консультації проходитимуть під головуванням прем’єр-міністрів Польщі та Литви. Польський прем’єр також зустрівся з президентом Ґітанасом Науседою та прем’єр-міністром Інґрідою Шимоніте

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький сьогодні, 16 вересня, вирушив до Вільнюса, де заплановані польсько-литовські міжурядові консультації. Найважливішими темами переговорів є питання безпеки, зокрема ситуація в Україні, розповів речник уряду Пьотр Мюллер, передає “Польське радіо”.

«Міжурядові консультації в міждержавних відносинах є найвищою формою дипломатичних відносин, ми раді, що вони регулярні. Найважливіше в міжнародному порядку денному – безпекові – військові та енергетичні питання. Йдеться також про зміцнення східного флангу НАТО та перспективу приєднання Швеції та Фінляндії до Альянсу. Також енергетичні питання, з чим зараз має клопіт Литва», – сказав речник польського уряду.

Консультації проходитимуть під головуванням прем’єр-міністрів Польщі та Литви. Польський прем’єр також зустрівся з президентом Ґітанасом Науседою та прем’єр-міністром Інґрідою Шимоніте.

«У міжурядових консультаціях візьмуть участь міністри: закордонних справ, оборони, інфраструктури, освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, культури та національної спадщини. Формат цих розмов дуже широкий, а наша співпраця дуже добра, хоч кілька років тому було певне напруження між нашими державами», – додав речник уряду.

У планах візиту польської делегації також підписання спільної декларації про розвиток двостороннього співробітництва. Також йтиметься про економічні відносини та питання, пов’язані з Європейським Союзом.

Related Posts