Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Кракові відбулася зустріч молоді з України, Польщі та країн Європи

У Санктуарії Св. Івана Павла ІІ у Кракові-Лагєвніках і рамках Фестивалю «Вітер на – Дії» провели зустріч української молоді з України, Польщі та країн Європи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Провідною ідеєю зустрічі, що проходила під гаслом «Разом у труднощах! Разом в Перемозі», були наміри спільної молитви, проведення дискусій та створення візії майбутнього своєї країни.

До дискусії із молоддю на низку актуальних тем сьогодення, протягом двох днів було запрошено 100 відомих спікерів з України та Польщі.

Зауважується, що унікальна можливість безпосереднього спілкування з українською молодіжною аудиторією була надана організаторами й Генеральному консулу України в Кракові Вячеславу Войнаровському під час дискусійної панелі «Україна нових значень».

Її спікером також був колишній Посол Канади в Україні та бізнес-омбудсмен Роман Ващук, а модерувала бесіду дослідниця медіа та культури, ексочільниця Центру сталого миру та демократичного розвитку, консультантка Міністерства культури та інформаційної політики України Оксана Лемішка.

Відповідно до програми Фестивалю, у рамках «Night stage» виступили виконавці та музичні гурти: ENLEO, Agnieszka Cudzich, Пікардійська Терція, Kana Band та Kerygma Project, KOLA, ДикоBrass, Христина Соловій.

Головний організатор фестивалю – Українська греко-католицька церква. Партнерами виступили: Міністерство молоді та спорту України; Краківська Архідіїцезія РКЦ; Філадельфійська Архідіїцезія; Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ; Санктуарій Св. Івана Павла ІІ у Кракові-Лагєвніках; Caritas-Polska; PKP, а також ціла низка українських та польських інституцій, організацій, фірм, фундацій, українські та польські мас-медіа та ін.

Місією фестивалю є зміна молодіжного середовища, а також створення нового проактивного суспільства людей, що працюють над власним розвитком та готових будувати майбутнє на основі християнської віри, любові й поваги до кожної людини.

Нагадаємо, у Краківській філармонії відбувся урочистий концерт репрезентативного чоловічого хору Об’єднання українців Польщі (ОУП) «Журавлі» (Żurawli) з нагоди 50-ї річниці творчої діяльності колективу.

Related Posts