Антиросійський фронт Експертна думка Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Анджей Дуда: Росія свідомо і цинічно викликала продовольчу кризу у світі

Президент Польщі Анджей Дуда під час свого виступу у Нью-Йорку на щорічних дебатах ООН закликав міжнародну спільноту притягнути РФ до відповідальності за свідоме спричинення голоду в світі. Президент Польщі також заявив про подальшу підтримку України

Президент Польщі Анджей Дуда є одним із лідерів щорічних дебатів ООН у Нью-Йорку. Весь свій виступ Анджей Дуда присвятив війні в Україні, передає “Польське радіо”.

Польський президент заявив, що примара голоду, яка заглянула в очі мільйонам людей після того, як Росія заблокувала експорт українського зерна, є одним із найтрагічніших наслідків російської агресії.

«За оцінками, через війну в Україні кількість людей, які страждають від хронічного голоду, цього року збільшиться приблизно до 47 мільйонів. Особливо в Африці та на Близькому Сході», — зазначив Анджей Дуда.

Президент Польщі згадав про свою недавню поїздку до Африки в ООН. У Нігерії, Кот-д’Івуарі та Сенегалі він говорив з місцевими лідерами про наслідки продовольчої кризи.

Анджей Дуда порівняв свідоме знищення Росією українських продовольчих складів із діями Сталіна. Він закликав міжнародну спільноту притягнути Москву до відповідальності в цьому питанні. Президент Польщі також заявив в ООН про подальшу підтримку України.

Related Posts