Антиросійський фронт Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Країни-члени ЄС мають прийняти остаточне рішення щодо восьмого пакету санкцій проти Росії

Схвалення нового пакету санкцій Євросоюзу проти Росії блокують Угорщина, Греція, Кіпр і Мальта

У вівторок, 4 жовтня, стане відомо, чи є остаточна згода держав-членів Європейського Союзу щодо восьмого пакету санкцій проти Росії за вторгнення в Україну. У понеділок, 3 жовтня, країни ЄС досягли початкової домовленості щодо запровадження додаткових обмежень проти РФ. Рішення ухвалили посли 27 країн блоку, остаточне схвалення, однак, очікується 4 жовтня, передає “Польське радіо”.

Здебільшого йдеться про положення про граничні ціни на російську нафту. Південні країни: Мальта, Греція та Кіпр, танкери яких перевозять російську нафту, попросили представити конкретні записи щодо фіксації цін.

«Ми хочемо запровадити механізми, які фактично зменшуватимуть надходження до російського бюджету (коштів, – ред.). Цей механізм потребує дуже детальної фіксації окремих елементів», – наголосив посол Польщі в Євросоюзі Анджей Садось після зустрічі представників 27 країн-членів ЄС у Брюсселі.

Під час переговорів виявилося, що немає згоди на заборону на імпорт російських алмазів. Бельгія висловила свій спротив щодо цього, оскільки Антверпен є світовим центром торгівлі алмазами.

«Це дуже сумно і етично незрозуміло, чому алмази вилучили з санкційних списків», – прокоментував польський посол.

Перелік товарів, ввезення яких з Росії на територію ЄС буде заборонено, охоплює, зокрема, хімікати, сталь, папір і техніку. Також буде заборонено експорт ключових технологій, які використовує російська армія. Крім того, вперше передбачено заборону надання архітектурних та інженерних послуг. Під санкції потраплять також особи, які допомагають іншим ухилятися від запроваджених санкцій. Європейці не зможуть очолювати російські компанії та установи.

Крім того, «чорний список» із забороною на в’їзд до ЄС і заблокованим майном в Європі буде розширено ще на 29 осіб і 7 компаній.

Related Posts