Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Україна звернулася до ЄС щодо пошкодженої критичної інфраструктури. Справу передано на саміт

Польща першою відреагувала на прохання України, звернувшись з цього приводу до інших країн, пізніше приєдналася Литва

Україна звертається до Європейського Союзу по допомогу у зв’язку зі зруйнованою Росією критичною інфраструктурою. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн попросила, щоб цей пункт було включено до порядку денного саміту ЄС, який розпочинається 20 жовтня у Брюсселі, повідомила кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька. В результаті тижневого ракетного обстрілу Росії зруйновано майже третину інфраструктури України, передає “Польське радіо”.

«Ми будемо закликати держави-члени терміново передати українцям необхідне обладнання», – почула в Єврокомісії брюссельська кореспондентка Польського радіо. Польща першою відреагувала на прохання України, звернувшись з цього приводу до інших країн, пізніше приєдналася Литва. За словами Беати Пломецької, лише через кілька днів група охочих допомогти почала зростати.

Потреби України величезні, і список обладнання, про яке попросила влада в Києві, великий: трансформатори, автотрансформатори, енергоізолятори, обмежувачі перенапруги, кілометри кабелів і навіть бензопили. Росіяни хочуть спричинити гуманітарну кризу в Україні, тому країни ЄС повинні якнайшвидше мобілізуватися і надати необхідне обладнання. В Україні побував єврокомісар з управління кризовими ситуаціями, а звіти про цей візит має представити президентка Єврокомісії на саміті ЄС.

Related Posts