Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

21 жовтня у Варшаві стартує кінофестиваль «Ukraina! Festiwal Filmowy»

Як говорить директорка заходу Беата Бєронська-Лях, у світлі цьогорічних подій українське кіно відіграє неабияк важливу роль

Сьогодні, 21 жовтня, у Варшаві розпочинається кінофестиваль «Ukraina! Festiwal Filmowy». Це єдиний кінофестиваль сучасного українського кіно у Польщі, який цьогоріч проводиться вже всьоме, передає “Польське радіо”.

«У варшавській Кінотеці покажуть 56 фільмів, зокрема нові повнометражні, документальні, короткометражні та анімаційні фільми, а також найкращі фільми, відзначені на фестивалях, які були зняті в Україні упродовж останніх років», — поділилася директорка «Ukraina! Festiwal Filmowy» Беата Бєронська-Лях.

Вона підкреслила, що у світлі цьогорічних подій українське кіно відіграє неабияк важливу роль.

«Цей рік зробив українське кіно дуже важливим, і глядачі хочуть його дивитися. Воно не тільки виконує функцію знайомства із Україною, але передусім є елементом підтримки України, її боротьби та дає почути голос України у світі. Режисери у кінострічках показують війну, яка триває в Україні від 2014 року», — розповіла директорка заходу.

Тема цьогорічного кінофестивалю: «Між війною та надією».

За словами Беати Бєронської-Лях, програма складається з таких розділів, як «Жіночі історії», «Обличчя України», «Мистецтво свободи» та «Маріуполь».

«Маріуполь — це важливий розділ, тому що всі доходи з цього розділу ми передамо на підтримку України. А ось “Жіночі історії” — це історії матерів, дружин, жінок-охоронців і жінок- солдатів української армії. Це ті жінки, яким доводиться стикатися зі складною ситуацією в Україні», — додала директорка фестивалю.

Кінофестиваль «Ukraina! 7. Festiwal Filmowy» проходитиме у Варшаві до 29 жовтня. На глядачів, крім найновших художніх і документальних стрічок, чекають зустрічі з режисерами та акторами.

Related Posts