Балтія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Варшаві зустрінуться президенти Польщі та Литви

ідери країн говоритимуть про ситуацію в Україні та загрозу з боку росії, а також енергетичну кризу та ситуацію в Європейському Союзі, передає Польське радіо.

У Варшаві відбудеться зустріч президентів Польщі та Литви. Анджей Дуда та Ґітанас Науседа обговорять, головним чином, ситуацію в Україні та загрозу з боку росії, а також енергетичну кризу та ситуацію в Європейському Союзі. Початок зустрічі о 16:15. Деталі розповідає кореспондент Польського радіо Кароль Сурувка.

Анджей Дуда прийме Ґітанаса Науседу у другій половині дня у Бельведері. Лідери проведуть розмову у форматі тет-а-тет, після чого до них приєднаються міністри обох країн, які візьмуть участь у другому засіданні Ради Президентів Республіки Польща та Литовської Республіки. Рада була створена два роки тому і проводить засідання щонайменше раз на рік, почергово в Польщі та Литві. Її мета – пошук спільних відповідей на глобальні загрози та зміцнення НАТО і Європейського Союзу.

Як зазначають в Канцелярії президента, виклики останніх років – пандемія та війна в Україні – зблизили Польщу та Литву. Радник президента Польщі Павел Шрот останніми днями заявив, що відносини між двома країнами є найкращими за останні роки. Однак є і кілька проблемних моментів, що потребують вирішення – президенти обговорять, серед іншого, покращення ситуації польської освіти в Литві.

Ґітанас Науседа перебуватиме у Польщі два дні. 11 листопада він візьме участь у святкуванні Дня Незалежності.

Related Posts