Інші Новини Міжмор'я Польща

Блокування плану відбудови для Польщі негативно впливає на Німеччину

Польща намагається донести до німецьких партнерів, наскільки нераціональною є політика Єврокомісії, передає Польське радіо.

Блокування Національного плану відбудови для Польщі також негативно впливає на Німеччину. На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ Аркадіуш Мулярчик. Про перемовини щодо фондів ЄС для Польщі заступник міністра говорив учора в Берліні.

Аркадіуш Мулярчик сказав, що Польща намагається донести до німецьких партнерів, наскільки нераціональною є політика Єврокомісії:

«Коли розмовляв із прем’єром Бранденбургу погодились, що транскордонна співпраця є дууже важливою, маємо будувати нові мости на Одрі, бо їх є замало. А без коштів цього не зробити. Тому мусимо пояснити німцям, що блокування коштів зі сторони Єврокомісії шкодить не лише Польщі чи Україні, а й Німеччині»

Серед головних тем розмов під час візиту до Берліна було також питання викладання польської мови як рідної в Німеччині. За словами замміністра Польща витрачає набагато більше грошей на навчання німецької мови, ніж німці витрачають на вивчення польської.

Related Posts