Грузія/Вірменія Інші Новини Міжмор'я

Влада Грузії прокоментувала пропозиції відновити авіасполучення з росією

Уряд Грузії з настороженістю ставиться до сигналів з москви щодо можливості поновлення між двома країнами прямого авіасполучення, перерваного влітку 2019 року згідно з указом президента росії володимира путіна. Тоді причиною стали заворушення у Тбілісі у зв’язку з візитом до Грузії депутатів Державної думи росії, передає Black Sea News.

У подальшому переговорам з цієї теми заважала пандемія COVID-19. У всякому разі спецпредставник прем’єр-міністра Грузії у зв’язках із росією Зураб Абашидзе неодноразово говорив в інтерв’ю Радіо Свобода, що сторони повернуться до цього питання після завершення пандемії.

Днями директор четвертого департаменту країн СНД МЗС росії Денис Гончар натякнув в інтерв’ю російській державній агенції ТАРС, що москва могла б відновити прямі авіарейси з Грузією за певних умов. Раніше такими умовами інші російські дипломати називали “припинення антиросійської риторики та забезпечення безпеки росіян”.

Вже після заяв Дениса Гончара Зураб Абашидзе заявив інформагентству ТАРС, що питання про відновлення прямого авіасполучення з рф зараз “не стоїть на порядку денному” влади Грузії.

Віце-прем’єр, міністр економіки та сталого розвитку Грузії Леван Давіташвілі заявив, що у Тбілісі поки не отримували офіційного звернення щодо відновлення польотів з боку рф.

«Проте з боку різних міжнародних авіаційних організацій діють певні обмеження щодо російських авіакомпаній. Тому це питання (відновлення польотів з рф – КР) не так вже й легко вирішити сьогодні», – заявив Давіташвілі.

Після російського повномасштабного вторгнення в Україну Євросоюз припинив з росією авіасполучення, в’їзд до країн ЄС став можливим лише через транзитні країни чи через наземні прикордонні переходи.

Related Posts