Інші Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Прем’єрка Молдови про можливу загрозу нападу рф: готуємось до будь-яких сценаріїв

Уряд Молдови готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій, пов’язаних із загрозою військового нападу росії.

Про це, як повідомляє Black Sea News.

“Ми як уряд завжди враховуємо всі ризики і готуємося до будь-яких сценаріїв. Так ми вчинили в галузі енергетики, щоб забезпечити людей електрикою та опаленням. Так ми вчинили і у сфері внутрішніх справ, коли підготували плани і на випадок нової хвилі біженців, і для подолання логістичної кризи. Так ми чинимо і в царині безпеки – готуємося, щоб бути поруч із людьми і забезпечити проєвропейський курс Молдови. Тому що це означає інвестиції та процвітання”, – сказала вона.

Міністр оборони Молдови вважає, що рф не планує вторгнення в його країну
Пізніше глава молдовського уряду зазначила на пресконференції, що немає ризиків, про які влада не заявляє публічно.

“Це все ті ж ризики, які ми бачили раніше, всі вони пов’язані з війною в Україні”, – сказала Гаврилиця, згадавши зокрема загрозу нової хвилі біженців і гібридної війни.

За кілька днів до того керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце сказав, що ризик вторгнення росії на молдовську територію зберігається і може реалізуватися вже у 2023 році, але це залежатиме від ходу бойових дій в Україні.

Як повідомлялося, Молдова звернеться за допомогою до Румунії, якщо конфлікт в Україні пошириться на її територію, а відносини з російською федерацією погіршаться.

Наприкінці червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна відповість на спроби ударів з території невизнаного Придністров’я. А керівник Головного управління розвідки міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україна готова допомогти Молдові з деокупацією території Придністров’я.

Related Posts