Інші Новини Міжмор'я Польща

Німеччина відповіла Польщі на питання про воєнні репарації

В листі уряду в Берліні було одне речення – справу закрито і німецька держава не має наміру вести переговори про воєнні репарації, повідомляє Польське радіо.

Відповідь Німеччини на польську дипломатичну ноту щодо репарацій вражає, розчаровує та демонструє справжнє ставлення до Польщі, на цьому наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик.

Політик повідомив Польському радіо, що в листі уряду в Берліні було одне речення – справу закрито і німецька держава не має наміру вести переговори про воєнні репарації.

Аркадіуш Мулярчик також оцінив, що позиція Німеччини не несе правового навантаження.

«Усі ті тези, які до цього часу озвучували німці, є суто політичними, нема жодної юридичної позиції німецького уряду. Відповідь збудували таким чином, аби не було зрозуміло, на чому ґрунтується уряд Німеччини у цьому питанні. Це демонструє як Німеччина ставиться до Польщі та всіх жертв Другої світової та мільйонів польських жертв», – сказав заступник голови Міністерства закордонних справ Польщі.

Польща продовжить дипломатичний тиск. За словами заступника міністра, зараз це предмет розмов на різних рівнях. Цим займається уповноважений уряду і цим буде займатись вся польська дипломатія.

Related Posts