Балтія НАТО Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з лідером Латвії Еґілсом Левітсом

Безпека в регіоні, продовження підтримки України та майбутній саміт НАТО у Вільнюсі. Це найважливіші питання, які обговорять 1 лютого Президент Польщі Анджей Дуда та Президент Латвії Еґілс Левітс, передає Польське радіо.

Безпека в регіоні, продовження підтримки України та майбутній саміт НАТО у Вільнюсі. Це найважливіші питання, які 1 лютого обговорять Президент Польщі Анджей Дуда та Президент Латвії Еґілс Левітс.

Офіційний візит польського президентського подружжя до Риги передбачає як особисті зустрічі, так і двосторонні переговори за участю делегацій обох країн.

У політичних консультаціях Президента Анджея Дуди й лідера Латвії Еґілса Левітса переважатиме питання безпеки. Йдеться як про агресивну політику Росії, яка впливає на безпеку в регіоні, так і про очікування від майбутнього саміту НАТО, який за кілька місяців відбудеться у Вільнюсі. Польща й Литва мають схожі погляди на виклики, які стоять перед Альянсом, — говорив перед офіційним привітанням у Ризі очільник Бюро міжнародної політики Канцелярії президента міністр Марцін Пшидач. «Для нас найважливіше — подальша адаптація Альянсу до загроз, які надходять зі східного напрямку, подальші зміни щодо військової присутності, як техніки, так і військових», – наголосив міністр.

Після розмов президентів Польщі та Латвії відбудуться перемовини делегацій. А другу половину дня польський Президент проведе на розмовах із Прем’єр-міністром Латвії та представниками латвійського парламенту.

Президент Анджей Дуда 31 січня зустрівся з поляками, які проживають у Латвії та нагородив відзнаками латвійських поляків, які зробили значний внесок у збереження польської культурної спадщини в Латвійській Республіці. Цього ж дня відбулася зустріч із митрополитом Ризьким архієпископом Збіґнєвом Станкєвичем.

Related Posts