Новини Міжмор'я Польща

Роль Польщі у системі світової безпеки зростає

Зміщення балансу сил НАТО на схід — це явище не нове. Проте цей процес значно прискорився після інтенсифікації російської війни в Україні, передає Польське радіо

Керівник бюро міжнародної політики Марцін Пшидач заявив, що дипломатична активність президента Анджея Дуди пов’язана із майбутнім самітом НАТО у Вільнюсі

«Анджей Дуда хотів розробити порядок денний можливих рішень, які мають бути ухвалені в липні. Президент розмовляв, серед іншого на такі теми, як зміцнення східного флангу НАТО та стримування Росії. Цього можна досягти серед іншого шляхом підтримки України та напрацювання дієвих рішень перед самітом. Це стосується також червневих рішень у Мадриді. Польща ці рішення виконує. Проте є інші, які могли би більше до цього докластися. Президент закликав їх до цього».

Зустрічі Анджея Дуди в Брюсселі, Лондоні та Мюнхені — окрім підготовки до саміту НАТО — були підготовкою до візиту президента США Джо Байдена до Польщі.

Роль Польщі в системі європейської безпеки суттєво і назавжди зросла, — зазначив британський експерт з питань Росії Едвард Лукас. За його словами зміщення балансу сил НАТО на схід — це явище не нове. Проте цей процес значно прискорився після інтенсифікації російської війни в Україні.

.

Related Posts