Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Міністр оборони Чехії подякувала Польщі за допомогу Україні

Величезна подяка всім людям у Ряшеві та Перемишлі, які протягом року намагалися пришвидшити всі перевезення, які йшли до України, передає Польське радіо.

Реакція Польщі після російського вторгнення в Україну заслуговує на визнання, заявила міністр оборони Чехії. Яна Чернохова через польські ЗМІ подякувала тим, хто займається транспортуванням зброї, яка також прямує в Україну з Чехії:

«Величезна подяка всім людям у Ряшеві та Перемишлі, які протягом року намагалися пришвидшити всі перевезення, які йшли через вашу країну до України. Те, як швидко Польща змогла відреагувати, заслуговує на визнання. Велике спасибі за це, адже саме завдяки вам ця техніка прибуває в Україну вчасно.

Міністр оборони Чехії додала, що її країна має наслідувати приклад Польщі та виділяти більше коштів на модернізацію армії. Вона нагадала, що нинішній чеський уряд зобов’язався з наступного року витрачати на оборону два відсотки ВВП, тоді як Польща цього року планує досягти чотирьох відсотків:

«Я вам трохи заздрю, що у вашій країні політичне представництво – коаліція та опозиція – згодні в цьому питанні. Для нас це все ще політичне питання. Ви межуєте з Росією. Ми маємо лише поганий історичний досвід. Це змушує Польщу чи країни Балтії відчувати це занепокоєння сильніше, ніж ми».

Яна Чернохова наголосила, що Чехія та Польща беруть участь у проектах зміцнення східного крила НАТО. Як приклад вона назвала патрулювання повітряного простору Словаччини.

Related Posts