Антиросійський фронт Експертна думка Польща

Представник польського уряду прокоментував рішення МКС про арешт путіна

У польському уряді позитивно відреагували на новину з Гааги про ордер на арешт російського диктатора путіна. Нагадаємо, у п’ятницю, 17 березня, стало відомо про видачу ордерів Другою палатою досудового розгляду Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт путіна та дитячої омбудсменки рф львової-бєлової, передає ЗІФ.

«Володимир Путін – злочинець. І світ повинен ставитися до нього саме так. Увесь період його правління – це низка вбивств, а кульмінацією цього є жорстока війна проти України. Клопотання про арешт Путіна – хороше рішення. Міжнародний кримінальний суд офіційно закріпив відповідальність Путіна за вбивства й інші злочини», – написав у Твіттері уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

Разом із тим він акцентував увагу на тому, що війну проти України не можна, «як багато хто пропонує», сприймати суто як «війну путіна». На думку польського урядовця, війну веде уся росія, а народ підтримує цю агресію.

«Ми маємо справу зі злочинним режимом у Росії, який підтримує суспільство. Навіть потенційна (наразі неможлива) зміна у Кремлі і палацовий переворот нічого не змінять. Росією керує режим, який базується на кримінальних службах з радянських часів. Персональні ігри та переміщення пішаків нічого не змінять», – написав Станіслав Жирин.

І про це повинні пам’ятати на Заході – особливо ті, хто вирішує, що тим чи іншим диктатором потрібно пожертвувати…

Related Posts