Новини Міжмор'я Польща

Польська армія отримає радіолокаційні станції BYSTRA

Нові радари взаємодіятимуть у захисті польського неба із ЗРК Patriot, передає Польське радіо.

Міністр національної оборони Маріуш Блащак затвердив виконавчий контракт на постачання радіолокаційних станцій BYSTRA, які входять до складу зенітних ракетно-артилерійських систем PILICA+. Обладнання вироблятиме польська компанія.

Очільник Міноборони нагадав, що нові радари, серед іншого, співпрацюватимуть у захисті польського неба із батареями Patriot.

Вони також мають доповнювати нижні ланки протиповітряної та протиракетної оборони. Міністр нагадав, що система PILICA+ є польським проєктом і покликана доповнити вже ті можливості армії, які є.

Президент Польської групи озброєнь Себастьян Хвалєк підкреслив, що в деяких категоріях польські рішення задають нові тренди:

«Це гордість багатьох сотень інженерів, технологів та працівників, які працювали над цим. Зусилля польських інженерів були високо оцінені, відтак ухвалено рішення про впровадження найсучаснішого радара BYSTRA у Збройні сили Польщі».

Нові радари мають ліпші характеристики, ніж ті, які раніше використовувалися в польській армії. Радари BYSTRA мають більший радіус дії, ніж радари SOŁA, і мають більшу дальність сканування простору, завдяки чому їх здатність виявляти атаки в повітрі зросла.

Міністерство національної оборони погодило другий контракт на 22 радіолокаційні станції з PIT-RADWAR. Вартість контракту становить один мільярд сто мільйонів злотих. Комплекти Pilica Plus з новими РЛС за цим контрактом повинні бути поставлені в армію в 2026-2028 роках. Це ще одна така угода. Перший контракт, підписаний у 2019 році, вже на стадії реалізації, а замовлене обладнання має надійти в армію вже цього року.

Related Posts