Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр Польщі запропонує ввести повні санкції ЄС на агропродукцію з росії і Білорусі

Дональд Туск ще у понеділок запропонує голові Сейму Польщі постанову із закликом до Єврокомісії ввести повне блокування імпорту агро- та харчової проджукції з росії та Білорусі до Європейського Союзу, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Дональд Туск хоче впровадження повних санкцій Європейського Союзу щодо сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі. У Вільнюсі очільник польського уряду заявив, що запропонує проект постанови Сейму, який закликатиме Єврокомісію запровадити такі санкції.

Йдеться про повне блокування імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з цих країн.

Туск повідомив, що ще понеділок представить таку пропозицію спікеру Сейму Шимону Головні:

«Хочу вас поінформувати, що сьогодні я звернуся до голови Сейму у Варшаві після повернення з Вільнюса із пропозицією постанови польського Сейму із закликом до Єврокомісії запровадити повні санкції на російські та білоруські агро- та споживчі продукти».

Очільник польського уряду додав, що, на його думку, дії на рівні Єврокомісії будуть ефективнішими, ніж рішення на національному рівні:

«Йдеться також про більш ефективний захист європейського, литовського, польського агроринку, ринку харчових продуктів. Ринки у зв’язку із війною опинилися під великим тиском. І не підлягає сумніву, що одним із головних завдань є повне розблокування експорту агропродукції та харчових продуктів з України до третіх держав, які були традиційними споживачами».

Прем’єр-міністр Дональд Туск перебуває у понеділок з візитом у Литві. У Вільнюсі він зустрівся з прем’єр-міністром країни Інґрідою Шимоніте, а вдень також має розмову з президентом Ґітанасом Науседою.

Related Posts