Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

26 травня Грузія святкує День Незалежності

Це свято встановлено на згадку про підписання 26 травня 1918 року Декларації незалежності, у результаті чого було засновано Республіку Грузія, передає Польське радіо.

Сьогодні грузини святкують День Незалежності. Це свято встановлено на згадку про підписання 26 травня 1918 року Декларації незалежності, у результаті чого було засновано Республіку Грузія. Через 102 роки від тамтешніх подій грузини нагадують, що вчергове суверенітету їхньої держави загрожує Росія, яка окупувала 20% грузинської землі. За словами уповноваженого грузинського уряду у справах контактів з Росією Зураба Абашидзе, «російські війська протягом 12 років окупують інтегральну територію Грузії – Абхазію та Південну Осетію».

«Там постійно проводяться військові маневри, арештовують людей за порушення так званого кордону, порушуються права грузинського населення. Все це відбувається на відстані 20-30 км від Тбілісі», – сказав Зураб Абашидзе.

З нагоди Дня Незалежності Грузії влада у Тбілісі отримує вітальні телеграми від партнерських країн. Голова закордонного відомства Польщі Яцек Чапутович написав, що «Польща та польський народ підтримують суверенітет і територіальну цілісність Грузії». Напередодні Дня Незалежності Грузії президентка цієї країни Саломе Зурабішвілі застерегла на шпальтах «Financial Times», що Росія може використати кризу, пов’язану з пандемією, для чергових атак агресії на сусідні держави.

Related Posts