Балтія Інші Міжмор'я Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

В Литві пропонують продовжити карантин для туристів

Міністр охорони здоров’я Литви Ауреліюс Верига повідомив, що запропонує продовжити  карантин влітку, насамперед для певних категорій туристів.
Про це повідомляє видання Delfi.
“Я вже неодноразово згадував, що він необхідний як певний юридичний режим, щоб можна було продовжувати застосування режиму карантину, ізоляції, це питання ми будемо сьогодні обговорювати з колегами з інших країн Балтії, будемо вирішувати, в яких випадках приїжджим не доведеться два тижні проводити в ізоляції”, – наголосив міністр.
Глава литовського МОЗ зауважив, що чіткі терміни поки що не відомі і все ще дискутується  питання показників, які повинні бути в країнах, громадянам яких не буде потрібно  проводити два тижні в ізоляції. Також міністр зазначив, що відтепер магазинах і інших громадських місцях, вже не потрібно вивішувати інформацію про те, що людям з групи ризику заходити не рекомендовано.
“Це рішення було прийнято у відповідь на бурхливі дискусії в громадському просторі. Були і такі випадки, коли рекомендації були невірно витлумачені і оголошення було складено у формі заборони. Можу тільки нагадати, що загальні рекомендації для людей з групи ризику залишаються чинними”, –  наголосив посадовець.
Наразі карантин в Литві було він продовжено до 31 травня, при тому, що вже з 18 травня в країні триває загальне послаблення карантинних заходів: відкрилися дитячі садки та спортклуби, а кафе і ресторани можуть приймати клієнтів в приміщенні.
Водночас, послаблення карантинних заходів у країнах Балтії є надзвичайно важливим заходом для відновлення громадського сполучення серед країн Міжмор’я. Адже комунікація та співпраця представників громадянського суспільства України є вагомим фактором для розвитку відносин між державами Балто-Чорноморського регіону.

Related Posts