Балтія Інші Новини Міжмор'я

“Рука не здригнеться”: у Литві запевнили, що арештують Путіна за ордером МКС

Литовські міністерства стверджують, що готові були б заарештувати президента РФ Владіміра Путіна, якби він приїхав до країни.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це пише Delfi.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за насильницьку депортацію українських дітей. “Якщо ми говоримо про ордер на арешт Путіна, то ми говоримо про Римський статут. Його ратифікували понад 100 країн світу. Без сумніву, він буде затриманий і переданий Міжнародному кримінальному суду”, – заявила міністр юстиції Евеліна Добровольська.

За словами міністра, Литва була ініціатором арешту Путіна, тож затримає його, якщо буде така можливість.

Голова парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Лаурінас Кащюнас сказав, що сам подбав би про затримання Путіна. “Я точно можу сказати, що в Литві він був би заарештований. Я б особисто подбав про це, не переживайте. Рука Литви не здригнеться”, – сказав політик.

Адміністрація безпеки транспорту вказала, що літак Путіна легально не може прилетіти в Литву або пролетіти над Литвою. Не через ордер, а через санкції щодо російської авіації.

“Дуже важливо, щоб позиція країн ЄС була єдиною щодо цього злочинця. Але санкції не забороняють Путіну приїхати наземними дорогами. Усе залежить від того, яке з відомств зафіксує, а далі поліція та інші відомства спрацюють. У нас є добре підготовлені співробітники, які готові до роботи в особливих ситуаціях”, – сказала глава МВС Литви Агне Білотайте.

Раніше повідомляли, що Міжнародний кримінальний суд і Офіс генерального прокурора України створять спільні робочі групи для розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією.

Related Posts