Новини Міжмор'я Польща

Матеуш Моравєцький: Варшавське повстання було часом боротьби добра зі злом

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький взяв участь в урочистостях з нагоди вшанування 79-ї річниці Варшавського повстання. Очільник польського уряду поклав квіти до меморіальної дошки, присвяченої колишньому президенту Лєху Качинському, і до дзвону «Монтера», що знаходиться в музеї Варшавського повстання, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив у Музеї Варшавського повстання, що повстання в столиці Польщі було боротьбою між добром і абсолютним злом. У 79-ту річницю вибуху повстання очільник польського уряду поклав квіти до меморіальної дошки, присвяченої колишньому президенту Лєху Качинському, і до дзвону «Монтера», що знаходиться в музеї Варшавського повстання.

Матеуш Моравєцький зазначив, що варшавські повстанці боролися не лише за незалежну Польщу, а й за цінності. «Передусім це була боротьба між добром і злом: добром проти абсолютного зла, яке хотіло знищити не лише життя, а й перевернути весь порядок цінностей, всю ієрархію цінностей», — сказав Матеуш Моравєцький.

У Музеї Варшавського повстання Матеуш Моравєцький наголосив, що події 1944 року були також часом любові. «Це був час любові до батьківщини, час великої любові до інших людей, великої любові до друзів. Важко було не піти на повстання, — так кажуть сьогоднішні повстанці, з якими я зустрічався кілька днів тому і сьогодні вранці», — додав прем’єр.

Прем’єр-міністр зазначив, що всі повстанці засвідчили своїм життям і показали, що є більші цінності, ніж життя, такі як добро, справедливість, правда, любов і свобода.

Музей Варшавського повстання розташований на вулиці Ґжибовській у столичному районі Воля. У ньому задокументовано історію повстання 79-річної давності. Музей було відкрито 31 липня 2004 року, напередодні 60-ї річниці вибуху Варшавського повстання.

Related Posts